A birtok

Birtokközpontunk a Világörökség részeként számon tartott tokaji borvidék egyik legszebb településén Tolcsva központjában található, míg szőlőterületeink a kiváló adottságú Tolcsva községhez tartozó Mandolás dűlőben (4,5 ha), az Olaszliszka községhez tartozó Budaházi dűlőben (14 ha) és a Sárazsadány községhez tartozó Szt. Ignác dűlőben (9 ha) helyezkednek el. 

 A birtok területe mintegy 27,5 hektár, melyből jelenleg 22 ha termőültetvény, 5,5 ha újratelepítése pedig folyamatban van.  Jelenleg  az ültetvényeink   kb.  75 %-a sárgamuskotály, 25 % furmint szőlőfajtából áll, de jövőben – az újtelepítéseinknek köszönhetően  – megtalálható lesz  a kövérszőlő, a zéta ,a kabar és a válogatott klónokból álló furmint szőlőfajta is. 

Ennek a rendkívül jó fajtaösszetételnek és az illatos szőlőfajtáknak köszönhetően, továbbá a kiváló talajadottságoknak, mikroklímának, hozamkorlátozásnak, és a hozzáértő, gondos feldolgozásnak, egy  illatokban intenzív, aromákban gazdag, csúcsminőségű – nemzetközi szinten is többszörösen  elismert – borokat, borkülönlegességeket tudunk előállítani szinte évről évre. Szőlészeti és borászati szempontból egyaránt magas szakmai felkészültség garantálja boraink kiemelkedő minőségét.

Boraink a hagyományos tokaji borkészítési technológián alapulnak, ugyanakkor magukban hordozzák a modern technológiák előnyös tulajdonságait is. Borászatunkban az utóbbi években komoly fejlesztéseket valósítottunk meg, ültetvényeink egy  tekintélyes részét újratelepítettük,  míg másik részét teljesen felújítottuk, továbbá a tárolókapacitásunkat egy új épületrésszel bővítettük, amely további  1200 hl bor tárolását teszi majd lehetővé. Mindemellett korszerűsítettük, modernizáltuk a szőlőműveléshez és a borászathoz is szükséges eszközeinket, gépeinket. Tolcsvai borászatunk központi telephelye  külsőleg  is megújult, így a jövőben egy nagyon szép és kellemes, parkosított környezetben tudjuk fogadni a hozzánk ellátogató hazai és külföldi partnereinket és a  borbarátokat.