Pauleczki Birtok
Tolcsva
Boraink
Galéria
Borkóstolás
Kapcsolat
Tokaji Muscat Lunel Aszúesszencia.
2002. évi párizsi Vinales Internacionales borverseny győztes bora. A borok világának igazi különlegessége. A muskotályos aszú a ritkaságok, közé tartozik. Olyan desszertbor, amely csak a legkiválóbb évjáratokra jellemző, s amely puttonyszámmal már nem mérhető. Beltartalma messze meghaladja a hatputtonyos aszúét.
Pauleczki Birtok bemutatkozik

PAULECZKI-VIN Szőlőbirtok és Pincészet A Tokaj-hegyalja adottságai folytán a világ legismertebb borvidékei, közé tartozik, a csúcsborok hazájaként ismert. Itt található és tevékenykedik Tokaj-hegyalja vonulatának középpontján Tolcsván, a Pauleczki család és szőlőbirtok. A legismertebb Kincsem, Mandulás, és a Szentvér dűlőkben terül el az a 45 ha-os Furmint, Hárslevelű, Sárga és Otthonel muskotály szőlőbirtok, amelyről az illatos fajták túlsúlya a fogyasztók által kedvelt, illatokban intenzív, aromákban gazdag, minőségi és csúcsminőségi borok előállítását teszi lehetővé. A forgalmazott tételek közül jellemzők a szamorodnik, az 5 - 6 puttonyos aszúborok és eszenciák.

A minőségi borkészítés titka apáról fiúra hagyományozódott. A mai modern pincészet alapjait id. Pauleczki Antal rakta le, aki egész életét a hagyományos szőlőtermesztésnek és borászatnak szentelte. Mára a Pauleczki-Vin Szőlőbirtok és Pincészet Hegyalja egyik meghatározó pincészetévé nőtte ki magát. A 2250 hl tradicionális, jellegzetesen tokaji gönci hordós tároló és érlelő négy pincerendszerrel, 10 x 50 hl acéltartály parkkal és korszerű feldolgozó és palackozó üzemmel rendelkezik. Napjainkban a vállalkozást gyermeke, Dr. Pauleczki Zsuzsanna vezeti.
Copyright C 2007   Pauleczki Szőlőbirtok és Pincészet   All rights reserved